Студеното време през ранна пролет е истинско предизвикателство за кожата! Все още ниските температури нанасят своите поражения, защото я изсушават и я оставят безжизнена и съсухрена. Студът освен, че изсушава кожата, я прави раздразнителна. Ако има и вятър, лицето съвсем може да пострада – появяват се микроскопични разкъсвания на повърхностните капиляри. Затова излизайте навън с положен подходящ крем. А кой крем е най-подходящ през ранна пролет? Ние препоръчваме кремовете за суха кожа! Задължително натурални, с високо съдържание на растителни масла.

Но да се върнем у дома.

В сегашната обстановка много от нас не пътуват до офиса – да се работи от вкъщи има своите предимства, нали! Няма го стреса от бързането сутрин и закъсненията вечер, не се налага да излизаме в лошо и неприятно време. Да сме на топло у дома обаче не спестява крема за лице и лосиона за тяло! Защото отоплението изсушава въздуха и кожата ни не се чувства добре – лесно се дехидратира и повяхва.  И колкото е по-сух въздуха толкова е по-зле! Изкушението да не се гримираме, когато нямаме конферентна връзка с пуснати камери не е фатално, но никога не  пропускайте да си сложите крем за лице сутрин и вечер. Възползвайте се, че не ви се налага да бързате, нанесете крема внимателно, с леки масажни движения по цялото лице, потупайте нежно около очите. Нанесете тънък слой по шията и след това разнесете с обратната страна на дланите от деколтето към брадичката като сменяте ръцете в едно непрекъснато движение. Остава деколтето – не го пренебрегвайте, мислете за любимата си лятна рокля, когато и то ще е на показ. Знаете ли колко време е необходимо? Спокойно и без бързане – по-малко от минута! Добавете ползи за своята естествена красота от стоенето в къщи – по обяд също си сложете от крема поне по лицето! Гарантира ме ви, че тази проста грижа ще ви се отплати многократно с младежки вид и витална кожа! Това е начинът да забавите значително естествените процеси на стареене и не забравяте, че най-подходящ остава натуралният крем за лице заради естествените съставки, които са с най-голям афинитет към кожата.

Има ли съставка в натуралните кремове наред с растителните масла, която в най-голяма степен съхранява водния баланс в кожата в среда на сух и топъл въздух?  Ще отличим два естествени компонента на кожата, които трябва да са в достатъчно количество, за да е тя добре хидратирана. Това са хиалуроновата киселина и скваланът. Хиалуроновата киселина изпълнява ролята на водно депо –  задържа влагата от долните слоеве и заключва тази от околната среда. Скваланът е естествена съставка в себума и различни изследвания доказват, че играе основна роля в предпазването на кожата от изсушаване. И хиалуроновата киселина и скваланът, които се използват в козметиката на Арвена са натурални и в най-голяма степен идентични с тези в кожата.

Безплатна доставка за поръчки над 49 лв.