Image Alt

Растителни стволови клетки

Растителните стволови клетки дават начало на всички останали специализирани видове клетки на едно растение. Научното им название е меристеми. Растителните стволови клетки имат свръх разделителна способност и отговарят за изграждането на растителните тъкани през целия жизнен цикъл на растението. В каква клетка ще се развие стволовата, става под влияние на фитохормони и външни влияния. Тази способност на растителната стволова клетка се използва от модерните биотехнологии, които под симулация на екстремни климатични условия успяват да накарат растителната стволова клетка да произведе в многократно  количество определени вещества например антиоксиданти.  В резултат се получават растителни екстракти с огромен потенциал за натуралната козметика в грижата за млада и жизнена кожа, при това без експлоатация на обичайните ресурси (почва, вода и т.н.)!

Ние използваме екстракти от растителни стволови клетки, добити с патентована авангардна биотехнология, която осигурява изключителна им биоактивност в кожата!

ЕКСТРАКТ ОТ РАСТИТЕЛНИ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ ОТ РОЗА

От древни времена розата (на латински: Rosa damascena) е източник на ценни суровини за козметиката– розово масло, розова вода. Използва се заради множеството ползи за млада и здрава кожа – изобилие от феноли, терпени, гликозиди, фланоиди, които имат силно антиоксидантни и антимикробни свойства. В екстракта от растителни стволови клетки има многократно повече полезни вещества като феноли и аминокиселини и го превръщат в мощен антидот за оксидативния стрес и стареенето на кожата.

ЕКСТРАКТ ОТ РАСТИТЕЛНИ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ ОТ ЯПОНСКА ШИПКА

Това е растението (на латински: Rosa rugosa) с най-високо съдържание на витамин С и разнообразие от феноли, флавоноиди, танини и каротеноиди, ценни елементи за успокояване, изглаждане и подмладяване на кожата. В екстракта от стволови клетки тези ценни за кожата метаболити са в пъти повече и определят свойствата му като силен антиоксидант и изключително подходящ за чувствителна кожа заради антиалергичните си характеристики.

ЕКСТРАКТ ОТ РАСТИТЕЛНИ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ ОТ НЕВЕН

Невенът (на латински: Calendula officinalis) се използва от векове при рани, изгаряния и кожни раздразнения заради изключителните си регенеративни качества. Метаболитите, отговорни за тези качества са многократно завишени в използваните от нас стволови клетки и хидратират, нежно ексфолират и стимулират обновяването на кожата. Стволовите клетки от невен имат доказано действие при белези и дълбоки бръчки.

Безплатна доставка за поръчки над 49 лв.