Image Alt

Витамини и екстракти

За да подсилим благотворното действие на био маслата и био розовата вода, обогатихме кремовете от серията „Ботаникълс“ с ценни за кожата витамини, екстракти и хиалуронова киселина. Природосъобразната грижа става възможна и при претенциозна кожа: стресирана от мръсния въздух на големия град, от свободните радикали при нарушен метаболизъм или излагане на слънце.

Така резултатите за добре хидратирана, подхранена и защитена кожа са дълготрайни, а удоволствието от употребата на кремовете АРВЕНА е завладяващо.

ВИТАМИН С (НАТРИЕВ АСКОРБИЛ ФОСФАТ)

Натриевият аскорбил фосфат (НАФ) е най-ефективната за козметиката форма на витамин С, защото е стабилна и преминава липидната бариера, след които се превръща в биоактивна аскорбинова киселина – императрицата на младата кожа. Именно с НАФ са направени научни проучвания, доказващи че забавя процесите на стареене, осигурява защита от свободните радикали, изсветлява пигментните петна и изравнява тена. Отново с НАФ е проучен ефектът при акне: 1% НАФ при акне проявява силен антибактериален ефект в продължение на 8 часа, а 5% НАФ в продължение на 12 седмици е способен да излекува акнето, при това без странични ефекти, премахвайки основната причина за появата на комедони и акне – липидната  пероксидация.

ВИТАМИН В3 (НИАЦИНАМИД)

Ниацинамидът е една от коензимните форми на витамин В3. На това се дължи високата биоактивност, най-важната от които е участието на витамин В3 в изграждането на тъканите т.е. количеството на витамин В3 има пряка връзка с регенерирането на кожата, повлияването на кожни дефекти, пигментни петна и белези. Витамин В3 участва в синтеза на липиди, които поддържат бариерната функция на кожата и предпазват от загуба на влага, възпаления и раздразнения. Проучвания сочат, че ниацинамидът е успешен при терапията на акне и розацея и има антикомедогенен ефект.

ВИТАМИН Е (ТОКОФЕРОЛ)

Токоферолът е мастноразтворим витамин с висока биологична активност. Има изразено антиоксидантно действие – предотвратява образуването на свободните радикали, които предизвикват биологични изменения в клетките и водят до преждевременно стареене. Има фотозащитен ефект и действа избелващо на пигментите петна по кожата. Усилва метаболизма. Токоферолът е популярен като витамин на младостта. Използва се като активна съставка в кремовете за лице за контрол на възрастта.

БИЗАБОЛОЛ

Бизабололът се извлича от етеричното масло от лайка и представлява мастно разтворимо вещество с изключителни противовъзпалителни качества. Влага се в широка гама козметични продукти заради антибактериалното и антимикотичното си действие. От една страна бизабололът спира развитието на микробите, а от друга активира регенерацията на кожните клетки. Затова, освен за повлияване на различни кожни раздразнения и възпаления, бизабололът се влага и в кремове за подмладяваща грижа.

ЕКСТРАКТ ОТ МОРСКО ВОДОРАСЛО

Екстрактът от морско водорасло, на латински:  cylindrotheca fusiformis, bacillariaceae се добива от водорасли, отгледани в еко ферми. Така замърсяването на световния океан не влияе на качеството на екстракта. Той е богат на алфа-аминокиселини и въздейства на клетъчното профилиране. Проучвания сочат, че след тридневно третиране с екстракта, производството на колаген се повишава с цели 17% (инвитро тест с фибробластери).  Екстрактът от морско водорасло видимо подобрява еластичността на кожата и изглажда бръчките, особено тези в зоната на очите. Има противовъзпалителни свойства и антиоксидантно действие. Служи за активна съставка за подмладяване в кремовете за лице.

ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА (НАТРИЕВ ХИАЛУРОНАТ)

Хиалуроновата киселина е част от междуклетъчното пространство на кожата. Основната й задача е на естествен овлажняващ фактор, който осигурява достатъчно водно съдържание за нормалната функция на клетките (фибробластери в дермата и кератиноцити в епидермиса). Хиалуроновата киселина е изключително хидроскопичен полизахарид, 1 грам улавя и задържа до 6 литра вода. Тя е определяща за водния градиент на кожата и нейната еластичност. Натриевият хиалуронат се получава чрез ферментационни процеси от микробиологични култури и лесно се освобождава в кожните слоеве. Освен че удължава живота на клетките, хиалуроновата киселина играе ролята на пълнител за бръчките с бърз и дълготраен ефект.

Безплатна доставка за поръчки над 49 лв.