Алкохолни напитки

Традиционните наздравици по празниците са по-чести от обичайните. Дори заклетите въздържатели си позволяват чаша алкохол по Коледа и Нова година. Към обичайните напитки се добавят греяна ракия или вино, шампанско или коняк в чая. Дали по навик, за настроение или по изключение, алкохолът присъства в празничните дни и изкушението да прекалим  е напълно реално. И на сутринта по лицето ни се виждат следите от изпития алкохол, защото водният градиент в кожата рязко е паднал, а токсините след преработката на алкохола пречат на нормалната обмяна на вещества  – кожата ни е отпусната, суха и безцветна.

Съвет: Добрият натурален крем с растителни масла и хиалуронова киселина е истински помощник в тази ситуация – нанесете по лицето, шията и деколтето и след четири часа нанесете отново! Препоръчваме: Арвена ботаникълс активен крем за лице, който бързо връща плътността и хидратацията и в допълнение стимулира възстановителните процеси в кожата и заличава „алкохолните“ бръчки.  https://bit.ly/3nIr9XV

Обилна храна

От трапеза на трапеза, обилната храна е неизменен спътник през поредицата празнични дни. Особено изкушаващи са сладкишите: от постния сочен тиквеник, през разнообразните коледните сладки до шоколадовите фигурки и бонбони. За тялото ни това е период на повишени нива на кръвната захар. Те са пряко отговорни за оксидацията на липидите в кожата и появата на пъпки и кожни раздразнения.

Съвет: Ако имате проблемна кожа и сте предразположена към акне, опитайте между основните хранения да похапнете ябълка, портокал или морков и се постарайте това да е самостоятелен прием на сурова храна. Препоръчваме: Арвена ботаникълс витализиращ крем за лице, чиито съставки укрепват кожната бариера и я правят по-устойчива на раздразнения и възпаления. https://bit.ly/3mDy1oi

Разходка навън

Разходката навън – сред природата, в парка, дори отиването пеша до магазина е естествен начин да балансираме изобилното хранене по празниците. Свежият въздух и движението подобряват кръвообращението. Но ниските температури не се отразяват добре на кожата на лицето.

Съвет: Преди да излезете нанесете крем с високо съдържание на растителни мазнини. Препоръчваме: Подхранващ крем за лице „Роза и гераниум“, богат на био масла от ший, макадамия и жожоба, обогатен с масло от вечерна иглика, особено подходящ за зимно време. https://bit.ly/38oOuaP

Коледа по време на пандемия

В сегашните времена на ограничения и несигурност, предстоящите Коледни и Новогодишни празници са време преди всичко за положителни емоции!

Съвет: Постарайте се да загърбите тревогите си и мислете единствено как да зарадвате близките и обичани хора!  Препоръчваме: много щастие, защото то е най-важно и за кожата, нека тя сияе от щастие!

Весела Коледа и красива Нова година!  

Безплатна доставка за поръчки над 49 лв.