Слънцето е светлина, топлина, лято!

Слънцето е щастие – видимата слънчева светлина гони меланхолията и тъгата, защото стимулира производството на ендорфини, хормоните на доброто настроение.

Слънцето е тонус – инфрачервените лъчи подобряват кръвообращението и обмяната на веществата, поддържат добрата ни форма.

Слънцето е здраве – ултравиолетовите (УВ) лъчи осигуряват синтеза на витамин Д и стимулират имунитета.

Изкушени, лесно прекаляваме с излагането на слънце! А когато това стане идват и вредите. Най-големите пакостници са УВ лъчите. Те са само 6% от всички слънчеви лъчи, но именно те предизвикват алергии, изгаряния и стареене на кожата. Най-уязвимите части са лицето, шията и деколтето, където кожата е тънка и нежна. Когато сме на плажа или високо в планината почти сигурно е,че сме със слънцезащитен крем. Но в ежедневието си, в града, много от нас не мислят, че е необходим! Обаче УВ лъчите са опасни и в градска обстановка, дори и в облачно време. Човек няма сетивност към слънчевата УВ радиация и е особен уязвим. Затова е въведен слънчев ултравиолетов (УВ/UV) индекс – число от 1 до 12, който фигурира в прогнозата за времето за съответния град заедно с останалите метеорологични параметри. УВ индекс над 4 е сигурен ориентир, че нанасянето на слънцезащитен крем преди да излезем от дома е повече от препоръчително! УВ лъчите генерират високо реактивни свободни радикали в кожата и когато са в повече, организмът ни не успява да противодейства с достатъчно антиоксиданти. Настъпилият дисбаланс се нарича оксидативен стрес и е основният виновник за преждевременното стареене на клетките. Кожата губи своя блясък, плътност и еластичност, тенът става неравномерен.

Най-новият крем на АРВЕНА КОЗМЕТИКС е АРВЕНА слънцезащитен крем за лице и тяло! АРВЕНА слънцезащитен крем е първият продукт от серията „Хидратация и защита“.

АРВЕНА слънцезащитен крем е със защитен фактор 35 (SPF 35) и е създаден да отговори на ежедневната нужда от хидратация като едновременно с това защитава кожата от агресивната слънчева радиация (UVA+UVB) благодарение на широкоспектърния минерален филтър цинков оксид. Съдържа био масла от кокос, ший, макадамия и жожоба. Без химични филтри, без консерванти, без добавени аромати! Подходящ за силно чувствителна кожа и за деца над 6м., кърмещи и бременни жени. Нанася се на лицето и откритите части на тялото. Използвайте всеки ден през пролетта, лятото и есента, а зимата – при слънце и снежна покривка!

Безплатна доставка за поръчки над 49 лв.