От какво зависи да започваме деня си с отпочинал и свеж вид на лицето? Е, няма прост и еднозначен отговор! Всяка жена се познава най-добре и когато е готова да откликне на нуждите си по най-ефективния начин, то тя има своя уникален вечерен ритуал за красота. Но няколко навика са в основата на всяка добра нощна грижа за лицето.
1. Добрият сън
Какво означава това? Добрият сън трябва да е достатъчен и да е навременен (по-възможност около 1.00 часа вече да сме заспали). Има, обаче, значение и позата на тялото. Японките нямат проблем – те спят в най-добрата за красотата на лицето поза – по гръб. Така избягват „намачкването“ на лицето при спане на една страна. И докато в млада възраст, след ставане тези набраздявания бързо изчезват, то с напредване на годините гънките постепенно се превръщат в бръчки. И по-неприятното е, че са несиметрични, защото всеки има любима страна за сън. Как да ги избегнем? Е, почти е невъзможно тепърва да започнем да спим по гръб, нали! Затова можем да се снабдим с копринени калъфки за възглавници, които значително намаляват появата на гънки при спане.
2. Почистено лице
През деня кожата е изпълнила ролята си на бариера за всякакви вредни компоненти от околната среда- токсини, твърди частици, микроби, а на лицето, което винаги е открито, те са в най-голямо количество. Затова е задължително да ги отмием преди лягане. Ако не носите грим (спирала, сенки, фон дьо тен, пудра и т.н.) и нямате проблемна кожа, то е достатъчно да облеете няколко пъти лицето си обилно с топла, но не гореща вода.
3. Нощен крем за лице
Има дискусия кое е по-важно – кремът сутрин или кремът вечер. За нас, спор няма – за добре поддържаната кожа на лицето е еднакво необходим кремът и сутрин, и вечер. Но ако се налага програма минимум, то полагането на крем вечер трябва да е задължително. Производството на себум през деня е естествен процес и в млада възраст може да е достатъчен да осигури защитната функция на кожата. През нощта естествените биологични процеси са по-сложни: производство на нови клетки и подновяване на повредените от свободните радикали. За да подпомогнете тези био-механизми и за да забавите пораженията на времето, най-добре е да изберете специален нощен крем с антиоксиданти. И да го нанасяте всяка вечер!
Нашето предложение е Арвена нощен крем с витамин С – природосъобразна формула с активна съставка витамин С – всепризнат антиоксидант, който осигурява надеждно подновяване на клетките, успешно заличава белези, изравнява тена и релефа. Заедно с хиалуроновата киселина и био маслата от чия, камелия, жожоба, макадамия, тамян, гераниум и палмароза Арвена нощен крем с витамин С се грижи по щадящ, но ефективен начин за нощната регенерация на кожата и я поддържа здрава, гладка и сияйна.

Безплатна доставка за поръчки над 49 лв.